zaterdag 24 juli 2010

De vis wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend

Er waren eens een stelletje forellerige visjes. Deze werden op een zaterdagochtend bij het krieken van de dag door Mr.T. en nog een stelletje mannen uit een visvijver gehengeld. Direct werd de vis vakkundig en snel naar het land van de eeuwige jachtvelden gezonden. Tien van deze visjes kwamen uiteindelijk via een omweg, ontdaan van hun ingewanden en stijf bevroren in onze vriezer terecht.
Er was besloten om twee van de tien in de oven te leggen, waarna ze door ons opgegeten konden worden. Bij de aanblik van de complete vissen kregen we het idee om onze geciviliseerde katten eens aan wat nieuws te onderwerpen. Wellicht kwamen er herinneringen boven aan een voorgaand geslacht dat nog zelf achter hun eigen eten aan moesten hobbelen.
Dus werd er nog een exemplaar ter ontdooiing gelegd. De vis werd doormidden gehakt en op twee bordjes aan de katten gepresenteerd. Guus heeft voorzichtig geroken en besloten dat dit toch echt niet iets voor hem was. Hij liep gedecideerd naar zijn bak zonder brokjes en als het kon had hij gestampt en geroepen dat het tijd voor normaal eten was! Nu is hij altijd al een zeikerd geweest als het om eten ging. Zelfde brokjes in andere smaak, dan lijdt hij twee dagen honger voor hij eens een brokje proeft. Na een week of twee kan hij zonder zeuren zijn bak leeg eten en zijn het de aller lekkerste brokjes die je je maar kunt bedenken.
Redje vond het nog wel het proberen waard. Hij heeft het op een likken gezet, maar daar eet je geen vis mee op. Na een halfslachtige poging om er een stuk vanaf te scheuren, gaf ook hij het op en keek een beetje treurig naar ons op. We hebben de vis vervolgens voor hem in hapklare brokken gesneden en daar heeft hij dan drie stukjes van opgegeten.
Waardeloze katten.

Maar wij vonden de vissen heerlijk. Al peuter ik liever een graatje tussen mijn tanden weg, zonder dat ik het beest in zijn dode ogen moet kijken. Dus de volgende week gaat de kop eraf en dan zullen we hem proberen in de gebarbecuede variant, of weer in de oven, of net wat Mr.T. er mee bedacht heeft.
Eetsmakkelijk!

6 opmerkingen:

Iris zei

Fan-tas-tisch.

Margreet zei

@ Iris: dank u!

Jan de Stripman zei

Herkenbaar ! Onze kat blieft ook geen vis. Maar katten houden ook niet van zwemmen, dus zo natuurlijk kan vis niet zijn als voedselbron. Hoe krijgt een wilde kat ze op het droge, zonder natte voeten te krijgen...;o)

Margreet zei

@ de Stripman: helemaal gelijk, maar ik verbaas mij soms over het gedrag van die beesten, wat af en toe volledig buiten het boekje gaat. De kat die de vis resoluut weigerde staat dan wel weer zonder probleem met zijn voorpoten in een waterbak...dus.

V. zei

Ik heb ze ook het liefst in roomboter gebakken.
V.

Margreet zei

@ V.: Tsja, maar u bent dan ook geen kat.