zondag 11 juli 2010

Verkoeling?

Wat doe je als het heul warm is en donkere wolken zich verwachtingsvol samenpakken en er steekt een briesje op die de oranje vlaggetjes in de straat luidkeels doet klapperen? Precies, dan zet je alles tegen elkaar open in huis. Ook al blijkt het briesje dicht in de buurt te komen van de hete adem van een zonnegod. De koelte moet toch een keer komen.
De raambekleding begint te wapperen en te zweven. De katten worden lichtelijk onrustig van al die open gaten. De verkoeling blijft uit, ondanks dat de wind toeneemt. De inboedel lijkt het huis uit te waaien. Er dwarrelen wat blaadjes de kamer binnen en als ik op sta om wat te drinken te pakken, loop ik met mijn blote voeten door een complete zandwoestijn.
Resultaat voor wat betreft temperatuurdaling is volledig niet significant. Beetje gerommel in de marge. Resultaat voor reinheid is daarentegen dramatisch. In elk hoekje ligt zand verstopt, elk oppervlak is bedekt met troep. Beide resultaten hebben tot gevolg dat om half 11 's avonds Mr.T. met het zweet in zijn bilnaad, terwijl de buren een duik nemen in hun opblaaszwembad, staat te stofzuigen.
Vanavond houden we alles dicht, potdicht, denk ik, als de temperaturen niet tot ongekende hoogtes stijgen met al die spanning in de lucht.

Geen opmerkingen: