woensdag 29 juni 2011

Greet maalt er wel degelijk om!

Kauwgom!
Er is op zich niets mis mee. Ik ben zelf een af-en-toe-gebruiker.
Je hebt een snelle frisse mond, als je even niet je tandenborstel bij de hand hebt.
Maar dat is dan ook het enige doel, in mijn optiek.

Er kleeft een gigantisch nadeel aan kauwgom.
De frisheid is er al na drie keer flink kauwen behoorlijk van af en dan rest je niets anders dan het een beetje doelloos in je mond rond te malen. Nog beter is dat je je kauwgom loost.

En daar komen we tot het probleem, want waar láát je het.
Gewoon: onder een stoel, waar een volgende zitter die zijn stoel aanschuift geconfronteerd wordt met het kleeflapje, waar nog enigszins een muntige geur omheen hangt. Dan hoop je maar dat de vorige gebruiker niet een ernstige ziekte onder de leden had, welke zich verspreid via speeksel.

Of wat dacht je van onder een tafel! De eerste de beste die zijn benen over elkaar slaat - over het algemeen een vrouw - vindt bij het verlaten van de tafel een mooie plak kauwgom op de bovenkant van haar knie. Er bestaan allerlei middeltjes om dit dan weer te verwijderen. Klazien uit Zalk is er beroemd mee geworden. Toch, op een of andere manier, werken ze allemaal net niet afdoende.

Er bestaan van die speciale muren, of ik zag zelfs ooit een geconstrueerde boom, waar je je opgekauwde kauwgom op kunt plakken. Als je daar dan langsloopt zonder daar iets te willen achterlaten, moet je erg je best doen om je maag en slokdarm weer in de juiste peristaltiek te krijgen.

Uiteraard kun je het altijd nog op de grond dumpen. Daar wordt het vanzelf platgetrapt en lijkt het een soort eenheid met de stoeptegels te vormen. Vooral voor ingangen en dergelijke zie je de grond bezaaid met van die afgekauwde kwakjes. Ook dit heeft een keerzijde. Namelijk als de temperatuur tot tropische waarde gaat stijgen, dan worden de kwakjes zacht, erg zacht, en hebben dan de neiging om onder je zolen te blijven plakken als je er op staat. Hondenpoep krijg je er nog onder vandaan, maar kauwgom niet.

Is er nou niemand die kan wachten met de lozing tot er een prullenbak in het vizier verschijnt?
Ik pleit voor een verbod, en anders doorslikken die handel!

Geen opmerkingen: