woensdag 17 maart 2010

Tuin





Met het project tuin hebben we dan nu een start gemaakt.
Al brainstormend zijn we niet verder gekomen dan dat er gras moet in het vierkante stuk modder. Dat stuk modder is ontstaan uit een van oorsprong door onkruid overwoekerde tuin. Mannetjes die zijn ingehuurd door de woningbouwvereniging hebben dit onkruid omgemaaid met een machientje waar je op kon zitten. Het machientje met mannetje paste maar net.

Andere mannetjes hebben het onkruid weggehaald en er een pad van tegels neergelegd. Blijft over, een stuk modder. De katten maakten dankbaar gebruik van dit stuk voor het nodige poep- en plaswerk. Tja, u wilt ook rustig kunnen poepen. Maar met wat hogere temperaturen begon er ook een onwelriekende damp op te stijgen uit het stuk modder. Tijd dus voor actie.

Het eerste actiepunt bestond er uit dat we de katten met straffe hand gingen leren om ergens anders die drol en die plas te leggen. Sta je dus je katten uit te laten, zodat ze wat minder bang worden van de grote hoeveelheid passanten. En wie beweert dat je een kat niets kunt leren, heeft het gruwelijk mis.

Vervolgens naar de Gamma en daar de attributen gekocht om een mooi stukje gras te kweken. Onder deze attributen zat een stuk afdeknet. Zoals gewoonlijk zijn we redelijk onvoorbereid op pad gegaan. Onze plannen rijpen over het algemeen een behoorlijke tijd, maar de uitvoering komt altijd plotseling, waardoor we wel eens iets missen. De maten van het stuk modder hadden we dus niet gemeten en gegokt. Misgegokt is een betere weergave van de werkelijkheid, het stuk net bleek te klein.

Vrijdag was er een vrije dag voor Mr.T., dus de schop ging de grond in. Van het puin en de stenen die we uit de tuin opgegraven en geraapt hebben (koud!), kun je een compleet huis bouwen. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de overige rotzooi die we in de modder vonden. Toen moesten de kleiklonten nog stuk en de hark moest er nog over. Laatste stenen er uit (koud!) en zaaien maar.

Daarna moest het net er nog over. Het te kleine net was inmiddels ingeruild voor een twee keer zo groot net, wat door Mr.T. net verkeerd door de midden was geknipt. Over de schuldvraag wordt echter nog gediscussieerd. Met een beetje kunst en vliegwerk ligt er nu een net over de zaadjes. Niet boven de grond, zoals in het plan stond, maar op de grond. Vogels hebben dus nog vrij spel, maar die komen hier (nog) niet veel. Te veel last van stadse fratsen. Al zagen we laatst een valkje die boven onze tuin een pas gevangen mus liet vallen. Dat dan weer wel.

Laat het gras nu maar groeien.
Wij wachten af.
En het gaat nu dan nog niet op, maar het komt wel, daar zijn we van overtuigd: het gras is bij ons echt groener.

6 opmerkingen:

Iris zei

Gras.
Geen lavendel? ;) Sinds E. bij jullie heeft geleerd van het trucje om lavendel te ruiken, is ieder lavendelplantje in onze tuin minstens twee keer heen-en-weer gedraaid.
Alhoewel. Gras is ook een prima plan. Met die tegels eromheen heeft in mijn gedachten op dit moment veel van een (groen) zwembad.
Ik ben benieuwd,
Het is in ieder geval super beschreven,
Daar zal het niet aan liggen. (A)

Margreet zei

@ Iris: een zwembad! Waarom hebben we jou niet gevraagd om advies?
Ennuh, de lavendel komt aan de voorkant :-).

V.en M. zei

Had hier niet eerst een logistiek plan voor gemaakt moeten worden?
V.en M.

Margreet zei

@ V.en M.: ik geloof dat het logistieke talent zich vooral buitenshuis manifesteert...

Anoniem zei

ik kan niet wachten op de foto's met een groen vierkantje.
Praat er vooral veel tegen....
liefsvandevrouwvanhendrikjan

Margreet zei

@ vrouwvandetuinman: wij kunnen ook niet wachten! We kijken het gras zo'n beetje de grond uit.
Ik werk nog aan mijn grasmonologen...
liefsterugvandevrouwvanMr.T.