vrijdag 27 augustus 2010

Greet preuvde er gretig van

Als echte ingeburgerde Maastrichtenaren hebben Mr.T. en ik ons gisteravond begeven onder de echte Maastrichtenaren op het Preuvenemint. Het regende hier en daar een pijpensteel of wat, maar dat mocht de allesoverheersende pret niet onderdrukken.

Mr.T. had in de dagen ervoor het plan dat we allebeide afzonderlijk de plattegrondjes even moesten uitprinten en daarop dan aankruisen bij welke tenten we wilden preuven. Het makkelijkst was dat we ook even een noteerden wat we precies wilden preuven. Dat plan heb ik afgewezen.

We gingen van een Limburgse vleesplank en Spaanse tapa's naar Thaise soep, die ik dan weer niet lekker vond, maar Mr.T. des te overheerlijker. Via gefrituurde spiering maakten we een stop voor mosselen en Zuid-Afrikaanse bobotie, waarna we nog een Marokkaanse wrap gepreuvd hebben en tot slot namen we wat hapjes van onze overburen Chong Thai. Uiteraard werd dit alles ondersteund door een biertje of twee, of drie, of misschien vier?

We hebben onze ogen uitgekeken naar al die mensen die er ook waren. Al met al heerste er een enorm bobo-gehalte, veel pakken, veel dassen, veel hakken, veel make-up. Er werd genetwerkt bij het leven. En daar scharrelden wij wat tussendoor.

Ondertussen hebben we ook nog burgermeester Mans de hele rataplan zien en horen openen, waarna het Maastrichts volkslied ten gehore werd gebracht, die de burgermeester nog een beetje beter moet leren. Al kende hij het weer beter dan wij het kennen en misschien ooit wel zullen kennen.

Uiteindelijk zijn we heel wat preuvenelapjes lichter weer huiswaarts gekeerd. Met ronde buikjes zijn we moe, maar erg voldaan ons bedje in gerold. En dan blijkt het zomaar ineens weer vrijdagochtend te zijn!

Volgend jaar zijn we weer van de partij.

5 opmerkingen:

Neef2 zei

Vanwege de dronken toestand zeker ook om 12 uur de blog pas geplaatst in plaats van rond negenen?

Margreet zei

@ Neef2: Aangezien ik de alcohol niet vreemd ben (:-), was ik dus niet in de buurt van een staat van dronkenschap. Dit was dan ook niet de reden van de late post. Soms doe ik ook nog ander dingen. Ha!

Margreet zei

PS voor Neef2:...maar 6 uur voelde wel extra vroeg vanochtend!

V.en M zei

Wat leuk en wat lekker en dat allemaal voor niks .Is dat 11 september ook nog mogelijk? We willen dan vooraf het limburgse volkslied wel even leren.
V.en M.

Margreet zei

@ V.en M.: Nou, voor niks gaat de zon op. We hebben de preuvenelappen (het betaalmiddel) moeten kopen. De opbrengst gaat naar goede doelen, dat dan weer wel! Ennuh...het is 29 augustus weer voorbij, wat niet wil zeggen dat jullie het volkslied niet even kunnen leren :-).